söndag 14 november 2010

Vill dieta

Åh men suck, jag är helt hopplös... Men kan inte låta bli att tänka så här (trots att jag skrev i ett av mina första inlägg här att jag INTE ska göra så)...

Bara 30 dagar! Jag KAN gå ner 5 kg på en månad! Jag behöver bara anstränga mig i en enda månad. Det är möjligt att gå ner 5 kg på den tiden. Om jag väger 68,5 kg imorn så kan jag väga 63,5 kg om en månad. Vore så underbart! Jag är bra på att dieta, stör mig inte så mycket på att vara hungrig. Det är bara att lägga en måltid på ca 600 kcal före träningen så går det att träna hårt trots 1200 kcal/dag.

Just nu kommer jag knappt ihåg vad jag menar med att viktproblemet sitter i skallen och därmed fokusera problemlösningen ditåt. Äh... Känner för att dieta bort magfläsket, inte tänka bort det..

Sicko

En annan störning jag har förutom matstörning är störningen "allt eller inget". Gäller alltså inte bara mat utan hela min tillvaro. Antingen duktig eller dålig. Har jag hetsat så kan jag inte vara duktig och t ex städa utan jag måste dega framför tv:n (även om det verkligen behöver städas). Jag kan inte äta ett äpple efter att jag käkat pizza, det går bara inte. Går inte att blanda dåligt med bra.

Har varit medveten om detta ett tag och stört mig över det. Några gånger har jag prövat vara duktig (t ex genom att diska eller städa i en rörig garderob) trots att jag hetsat samma dag. Är faktiskt en liten vinst om jag lyckas. Tror att störningen beror på att jag känner mig så dålig och deppig när jag hetsat, då kan jag inte göra nåt som klassas som bra eller nyttigt. Fan vad stört...

Bikt och botgöring

Bikt
Igår blev det lite allt möjligt: en halv burk Ben&Jerry's, glass med grädde och chokladsås och ca 2 hekto godis. Plus ganska mycket mat. Idag lär det inte bli nyttigt heller; klassiska "jag kommer ju vara supernyttig framöver nu så därför måste/får jag äta onyttigt idag". Började fundera på det igår, att försöka inte äta godis mm på en månad från och med i morgon. Ska försöka att inte äta massor idag, men en sak vet jag att kommer göra:

Professorns chokladdessert
Image and video hosting by TinyPic

Botgöring
Inte äta godis, glass, bullar etc på en månad. Sist jag klarade det var i april-maj dvs ett halvår sen. Har försökt ett par tre gånger sen dess men bara klarat typ en vecka eller två. Nu är det inga födelsedagar eller annat på gång så inga hinder på så sätt. Bara min egen karaktär som kan sätta käppar i hjulet. Men jag testar. Från och med i morgon. Ska bli kul att se hur det kommer gå, är i alla fall optimistisk =)

Image and video hosting by TinyPic