onsdag 23 januari 2013

Kalorigalningen

Igår blev det 1820 kcal och jag blev så sur över att jag inte hade några kcal över ens till att äta en god blodapelsin som jag längtat efter. Det är såna här gånger man inser att man är så fånig som räknar kcal och prompt ska hålla en viss nivå, när man inte ens ”får” äta en nyttig apelsin. Men alla som räknar kcal vet hur det är, har man uppnått sina tillåtna kcal så har man.

Här hade jag dessutom dragit över lite efter som jag vill hålla 1700-nånting. Åt en extra måltid på jobbet eftersom jag skulle träna, och träningen brände lätt bort den lilla måltiden, så det kändes som jag inte hade ätit så mycket. Trodde jag hade ätit för runt 1600 men så blev det 1820 när jag räknade ihop det. Surt!Känner mig verkligen som Dr. Jekyll och Mr. Hyde ibland. Den galna kaloriräknaren och den normalt matvettiga i samma person.

Den här bloggen är till för att skriva av mig om mina "dumheter" och det som jag gör som jag vet inte är bra för mig, men som jag inte kan låta bli att göra ändå. Räkna kalorier, tycka att jag behöver bli smalare, tänka på mat i tid och otid... Allt det där är dumt och motverkar det jag egentligen vill uppnå, det vill säga helt fri från värderande mat- och vikttankar. Så mitt mål i slutänden är att inte behöva skriva längre. Samtidigt gillar jag att skriva och jag tycker det är intressant att analysera samhället och leka amatörpsykolog på mig själv. Så det är lite dubbelt där med.

Idag blev det i alla fall blodapelsin och den var jättegod!