lördag 6 november 2010

Matprat

67,1 kg

Det går åt rätt håll. Det gick bra igår på restaurangen, följde min plan och tog ingen dessert.

Igår på jobbet var jag rejält sugen på att äta en större frukost. Vardagsfrukost är annars ett litet ägg, en bit ost och kaffe med mjölk, totalt ca 150 kcal. Var nära att ta mer frukost i matsalen också (vit minibaguette med smör, leverpastej och smörgåsgurka, mm…). Men gjorde inte det, åt bara en mandarin extra.

Blev rätt liten middag i torsdags fast jag åt precis vad jag ville ha. Havregrynsgröt med lite sylt och mjölk, nötstek med lite bea och saltgurkor. Småskum middag men det var det jag var sugen på. Igår blev en minusdag dvs mindre energi in än ut. Var rätt hungrig när jag skulle sova. Det kändes bra. Vara hungrig vid läggdags men ändå känna att jag ätit det jag ville ha.

Det brukar bli en bra lagom måltid när jag äter precis det jag är sugen på. Annars kan det vara så att jag planerat nyttig måltid typ kycklingbröst, tomat och keso. Fast egentligen kanske jag är sugen på pannkaka, sylt och keso. Käkar jag kycklingen kan jag lätt småäta massa annat för att jag inte känner mig tillfredsställd. Då blir det ändå bättre att äta den andra mindre nyttiga måltiden, dvs i slutänden blir det färre kalorier. Dessutom bra att undvika extraätning pga sug trots att jag är mätt.

Dagens mat fre 5 nov-10
Frukost: litet ägg, ca 20 gram ost, mandarin, kaffe med 0,5 dl mjölk
Mellanmål: litet ägg, ca 20 gram ost, mandarin, äpple, päron, kaffe med 0,5 dl mjölk
Lunch: 5 skivor stek (ca 200 gram), halv burk keso (125 gram), kaffe med 0,5 dl mjölk
Middag: stekta jätteräkor med ris och wokade grönsaker i sötsur sås
Kvällsmål: några bitar paprika med dipp

Bra matdag. Men måste verkligen fokusera aktivt på att inte äta sötsaker på fredagar.