onsdag 15 december 2010

Stökigt = hungrig

Alltså det här är så typiskt mig: det är stökigt och jag är irriterad över det fast för lat för att gå upp och städa = jag blir sugen på att äta. Vet att jag borde städa men jag är så himla sugen på att ta nåt ur kylen och äta.

Får fatta att jag ska städa (eller ligga kvar i soffan och lata mig), inte äta för det löser ju inte problemet dvs att jag egentligen är irriterad över stöket. Brukar kalla det känsloätning. Blir sugen på mat av tusen och en andra anledningar utöver hunger.

Första sockret efter 30 sockerfria dagar

Gottedelen på julbord.

Image and video hosting by TinyPic

Självklart var det inte så gott som jag föreställde mig några dar sen. Alltså det var ett bra gottebord, men sockerfantasier överträffar ju alltid verkligheten. Två förbättringar i mitt ätbeteende: jag tog inte av allt (annars MÅSTE jag smaka av allt) och jag åt inte upp allt av det jag tog. T ex smakade inte nötkakan så jättegott, men istället för att bara snabbt äta upp den ändå så slängde jag resten. Bra!

Kasst sista viktresultat

-Finalvägningen efter 30 sockerfria dietdagar-

Dag 30: 67,0 kg

Dag 1: 69,5 kg

-2,5 kg

Men åh suck. Var det tvunget att bli ett sånt magnifikt plus?! Minuset ovan var större förra veckan. -3,8 kg då.

Har inte tänkt så mycket på maten under helgen, haft så fullt upp med massa annat. Men har absolut inte frossat eller nåt. Har tränat mer än vanligt och ätit mer än vanligt, hoppades att det skulle jämna ut sig. Sen åt jag pyttit i måndags. Vikten ovan är tisdagsvikten för Dag 30 var i tisdags. Jättetrevligt att gå upp 1,3 kg på mindre än en vecka (not)...

Nån som vet om man kan skylla på nåt, typ ansamlas vätska i kroppen vid träningsvärk? Har ätit mer kolhydrater i helgen än normalt och glykogenpåfyllning medför vätskeinlagring, vet jag.

Men faktiskt är jag nöjd ändå. -2,5 kg på en månad är faktiskt bra.

Hade jag dietat mer hade jag så klart gått ner mer. Men jag har inte lidit nämnvärt. 1200 kcal-dagar har det inte blivit så många (en i veckan kanske). Frukost och lunch är de måltider jag minskat ned medan jag ätit normalt mellanmål/före träning-mat och oftast normal middag, ibland en mindre kaloriberäknad middag.

Godis har jag ju inte ätit, det är den allra största förändringen. Det har gått i vågor; vissa dagar har varit jättelätta och jag har knappt reflekterat över att jag dietar, men andra dagar har jag gråtit blod över att inte få lösgodis och har goffat cashewnötter istället. Med godis menas även glass, bakverk, chips o dyl. Nada. På sin höjd har det blivit några klickar sylt. Är mycket stolt faktiskt.

Så vad händer nu då? Målet över julen är i stort sett bara att behålla vikten. Planen är inte köpa godis mm själv. Då skär jag alltså bort absolut största delen av allt onyttigt jag äter. Får jobba på att ändra tänket. Ett steg åt rätt håll hände faktiskt i måndags: det fanns lussebullar på jobbet som man fick ta. Första tanken: åh lussebullar, jag tar en och sparar till imorgon när jag får äta socker igen! Andra tanken, rätta tanken: nej tack, bara för att jag nu FÅR äta socker igen från och med imorgon så betyder det inte att jag ska äta allt jag ser.