torsdag 23 december 2010

Snart nytt år - let the superbantning begin!

Snart kommer alla viktbloggares prime time, nämligen Det Nya Året. Tjoff säger det bara och så –5 kg direkt! Haha. Kanske inte. Men jag kommer lätt köra sockerfritt (lätt försöka alltså), förhoppningsvis från 1:a januari. Låter snyggare än att börja 2:a januari eller senare, fast man vill ju helst få några dagar på sig att klämma i sig överblivna godisar efter nyår, men nej nu ska vi vara seriösa här. Farväl-goffande har jag ju ägnat mig åt ett antal gånger:

”Nästa vecka börjar min Stora Bantning och jag kommer inte äta nåt onyttigt på flera månader, så därför måste jag äta 50 000 kcal extra från godis, glass och bullar idag, för sen kommer jag ju inte få nåt nånsin, eller i alla fall på jättelänge alltså superlänge, minst fram till april, så ja tack till chips, ostbågar, Marabou Schweizernöt, bring it on.”

Ja eller hur. Det enda som händer är att jag får börja från ett ännu större plus på vågen.

Gör mitt bästa för att inte lägga på mig för mycket under helgerna nu. Men jag älskar godis och äter gärna och mycket, så det blir mycket kompenserande för det. Två dagar den här veckan åt jag ingenting förrän kl 15-16 (då blev det min normala företräningsmat dvs inte mer än vanligt). Har gått på 35-40 minuter långa powerwalks varje dag. Tog i extra mycket på träningspassen. Försökt skära ner på vanliga middagsmaten (till förmån för godis då, för generösa provsmak av julbak och julgodis har det blivit).

Men ser alltså fram emot Det Nya Året där januari är en enda lång raksträcka som inte är kantad med frestelser.