tisdag 1 februari 2011

Amerikansk muffin - 930 kcal i en muffin!!

Aaaah...! Sååå gott!! Den där muffinsen var underbar. Så moist och saftig, nästan krämig. Ehm...930 kcal i en muffin. En typisk sån där jättemuffin med glasyr på köpt på café. 431 kcal per 100 gram enligt Livsmedelsverkets databas för Amerikansk muffin. Hela vägde 216 g.

Åt halva. 465 kcal. Som en vanlig måltid. Såå värt det.

Image and video hosting by TinyPic

Socker is back in da house

Åt kexchoklad det första jag gjorde när jag vaknade och en bit kladdkaka till frukost =) Det var alltså sista dagen igår av 30 sockerfria dagar. Ok jag hade inte behövt äta sockerbomb med socker på till frukost. Men jag kände för det.

Räknade kcal nästan hela förra veckan (runt 1500 kcal mån-fre) utom helgen då det blev nånstans mellan 1500-1700 kcal på lördagen och så lite mer ätardag på söndagen med ca 2600 kcal. Det är jag nöjd med. Killen säger att ser smalare ut, det lät fint (även om han är något partisk). Jag gissar på nedre delen av 65-skalan eller till och med nere på 64-nånting. Lär väga mig snart.

Är lite orolig nu när jag börjat äta socker igen (tänker äta en amerikansk muffin ikväll =)). Även om jag uppenbarligen är glad också. Men är lite orolig att jag kommer tappa kontrollen. Till exempel så räknar jag kcal fortfarande trots att jag inte brukar vilja göra det mer än max en vecka (påminner för mycket om min ätstörda period). Det är lättare med nolltolerans än att bara äta lite. Så det kanske inte kommer gå som jag vill nu…

Kanske därför jag vill vänta med att väga mig, för att det kanske inte är nån idé att jag väger mig nu för nu när jag äter socker igen så kanske jag brakar iväg uppåt när som helst igen. Så bättre att vänta med vägning i några dar. Inte för att jag tänker släppa på kalorigarden alltså. Men ändå… Om nån förstår logiken får ni medalj, för jag fattar då inte. Men nu middag: äggröra och muffin! Siktar på nånstans runt 1500 kalorimässigt idag.