måndag 1 november 2010

Åh nej

Det gick inte så bra igår söndag. Åt pizza, glass och choklad trots att jag var mätt. Belöning tror jag. Hade haft en tuff jobbvecka, lång lördag med killens familj och sen äntligen en ledig söndag. Blev godis och glass tidigare under dan också, men det kändes ok. Men sen på kvällen, när jag fortfarande var godismätt, så köpte killen pizza och mer glass och jag åt fast jag inte borde gjort det. Inte så konstigt att jag inte går ner i vikt…

Ca 1,5 hg godis inkl choklad: 750 kcal

…nä orkar inte räkna efter… Men där har vi bara godiset liksom, och bara det är ju ett hekto fett på häcken (1 kg fett motsvarar 7500 kcal). Sen blev det ett halv paket glass med ca hundra gram smält choklad, mer choklad, en halv pizza (gissningsvis ca 800 kcal) och så en halv burk Ben&Jerrys (500 kcal). Åt risgrynsgröt och ciabatta till frukost, Start-flingor och en stor smörgås till lunch. Massiv plusdag (plusdag = åt mer energi än jag förbrukade).

Kändes ändå rätt ok fram till pizzan och Ben&Jerryn. Men de där extra 1300 kcal det gav… Inte bra. Speciellt inte efter allt det andra. Somnade tidigt men vaknade runt kl 01 och var fortfarande sprängmätt. Då kände jag skaplig ångest. Höll i sig till nu imorse. Nu känns det ok, bara lite rester av depp. Vägde 67,6 kg i tordags. Ska nog väga mig om några dar. Det är så typiskt. Kolla så här kan en viktkurva se ut under en vecka för mig.

Måndag: 68,5 kg
Tisdag: 68,2 kg
Onsdag: 67,8 kg
Torsdag: 67,6 kg
Fredag: 67,6 kg
Lördag: 68,2 kg
Söndag: 68,5 kg

Upp och ner, runt och runt, år ut och år in… Går ner nästan 1 kg under veckan, för jag äter som en mus, tränar massor. Till helgen tappar jag huvudet och går upp kilot igen.

”Men ät mer under vardagarna, så blir du inte sugen på att hetsäta till helgen!”

Som att jag inte prövat det… Tusen gånger. Men det sitter i skallen. Kan äta nästan kaloriöverskott under veckan, ändå kan det slå till under helgen och jag vräker i mig. Det sitter i skallen… Belöningsmat, tröstmat, tristessmat, glädjemat. Det är inte bara fysiologisk, det är inte ”äter för lite under veckan och är därför jättesugen till helgen”. Men jag känner att jag måste äta lite under veckan för att inte bli fet fet fet.