måndag 27 december 2010

Mindre bra att toksvulla dock

Ja som rubriken lyder. Speciellt det jag gjorde på kvällen på juldagen… Var proppmätt men var helt inne på att jag skulle ha en helnyttig annandag, så jag kände att jag var tvungen att äta upp ris á la malta, choklad och glass jag hade planerat att äta under dan men inte fått i mig. Så jag satt och väntade på att bli sugen bara för att få äta. Inte så smart kanske. Inte lätt att bryta gamla mönster. Sen var jag inte ens nyttig på annandagen haha! Började bra med en liten frukost. Men sen tänkte jag äh det är faktiskt jul fortfarande och det är söndag, jag vill nog vara onyttig idag med.

Det var gott i alla fall. Men inte så bra med toksvullande då, att äta tills jag mår dåligt och planera för att äta ännu mer trots att jag är tokmätt.

Kanske är bra att man tänker på vad man egentligen gjorde som var fel. Det är inte fel att njuta av julmat, så få inte ångest över det i efterhand. Men det är förståeligt att vara arg över att man tokgoffat så att man mått dåligt. För det handlar ju inte om att njuta av mat utan det är mer en matstördhet.

Var snäll mot dig själv efter julgoffandet

Men shit vad jag svullat alltså… Ok med goffande på julafton, men juldan, då var jag bara hemma och tog det lugnt, hade verkligen inte behövt äta så mycket. Och så igår också, nästan ännu mer käk! Tänkte att jag skulle ta nyttig dag igår och därför åt jag extra mycket på juldan, och sen hade jag väl fått smak på godsakerna och blev för sugen för att stå emot igår (klassisk fail suck)…

Men äh. Tre dagars ätande är ingen katastrof. Ska göra och tänka som jag skrev häromdan: när jag väl äter eller ätit – var glad! Tänk snälla och bra saker! Tänk inte att jag är dålig. Förutom att må bättre för stunden av att vara snäll mot mig själv så kommer det med snälla tankar att gå bättre att vara nyttig framöver. Jag tror absolut på att man misslyckas lättare om man trycker ner sig själv. Det leder aldrig till nåt bra.

Varför skulle jag få mer nyttigmotivation av att tala om för mig själv hur dålig jag varit i helgen?? Var är logiken i det?! Klart man blir matstörd och schizo i huvudet om man ena dan väljer att njuta av maten och nästa dag rackar ner på sig själv. Var jag alltså dum i huvudet igår men inte idag av nån anledning? Mm jättelogiskt. Jag var varken dum igår eller idag utan jag valde att äta. Det är faktiskt ett val jag gjort och det är bättre att stå för det, dagen efter också!