måndag 28 januari 2013

Stress är min värsta dietfiende

Shit vilken dålig matdag jag hade igår. Hade en ovanligt stressig helg och igår kväll när pärsen var över så kunde jag inte sluta äta… Åt tre gånger efter kl 17 bland annat massa tårta. Gjorde det värsta jag kan göra nämligen äta när jag redan är mätt och äta tills jag mår illa.

Direkt efteråt kom så klart ångesttankarna om att jag förstör det jag kämpat för och att jag är så dum i huvudet som gör såhär.



Men en stund senare och nu när jag hunnit fundera lite är jag snällare mot mig själv. Förstår att det hände för att jag var stressad. Är en typisk känsloätare, speciellt belöningsätning brukar ofta hända. Behöver vara förberedd på det nästa gång jag har stress framför mig. Det är mycket lättare om jag tänker efter före att nu kommer jag ha det stressigt men inget blir bättre av att jag äter massor.

Ser att andra också kan fungera på det här sättet; en kollega som försöker äta nyttigt och tackat nej till fika hela veckan, åt massor med kakor efter ett långt möte där hon höll en presentation. Så det är inget unikt direkt. (Nu skäms jag lite över att jag håller koll på mina kollegors kakkonsumtion.)

Är väldigt sugen på att vara jättenyttig nu. Inte alls sugen på något onyttigt. Inte för att det lär hålla i sig så länge (därför är det så dumt att äta massa sötsaker för att typ chocka kroppen i syfte att inte vilja ha sötsaker på lång tid därefter, haha I wish att det funkade så), men kan väl försöka hålla mig nyttig så länge det varar i alla fall.



Har en del matutmaningar den här veckan. Imorgon är det jobbresa och på fredag är vi bortbjudna på middag. Alltid svårare med maten när man själv inte kan ha 100% kontroll över vad man ska äta. Å andra sidan är det såhär ett normalt liv ser ut och fan heller att jag kommer tacka nej till aktiviteter bara för att jag inte kommer kunna ha kontroll över maten. Får göra mitt bästa att äta bra ändå.

Hela helgen har visserligen varit slapp med maten, räknade inte kcal fre-sön. Eller jag började räkna på lör men sen började det spåra ur på kvällen.




Så typiskt mig också, att när jag gått ner lite så ballar jag ur totalt. Ska vara glad om jag efter tio nyttiga dagar till är tillbaka på ruta 1, där jag var före den här helgen. Tur att det inte är så betungande att äta som jag gör, känns som bra mat och går inte hungrig bara jag lägger mina 1500-1700 kcal på bra mat och inte sötsaker.