onsdag 1 december 2010

Dag 17 av 30 sockerfria dietdagar

Image and video hosting by TinyPic

Dag 17: 66,6 kg

Dag 1: 69,5 kg

-2,9 kg

66:an är kvar! Vägde mig igår så det där är tisdagens vikt, förhoppningsvis har jag gått ner nåt hekto till nu.

Funderade när jag var ute och gick. Det är både lätt och svårt på samma gång att gå ner i vikt. Jag kan bli skapligt provocerad av folk som rasar i vikt och säger att det är jättelätt (ofta killar). Det är fan inte alls lätt, hade det varit lätt hade ingen haft viktproblem.

Min plan fungerar rätt bra för mig, men det är inte alltid så lätt. Älskar ägg och ost, tröttnar inte på det. Så det funkar jättebra att käka det till frukost, lunch och mellanmål. Sen om jag ska träna så blir det en riktig måltid på eftermiddagen, annars inte. Middagen försöker jag hålla så liten som möjligt. Men klart det inte är lätt. Tycker själv att det är en skaplig utmaning att gå lunchpromenaden på 40 minuter (mer som en powerwalk, blir rejält svettig) efter en energimässigt minimal frukost som ätits flera timmar tidigare.

Å andra sidan funkar det. Jag VET att jag går ner i vikt om jag gör så här. Så det är bara att göra det. På så sätt är det lätt. Älskar som sagt ägg och ser det inte som en uppoffring att äta ett ägg med ost istället för en vanlig måltid. Speciellt inte när jag ändå får vanlig mat också före träning och/eller till middag.

Sen har jag ju godisförbudet under dessa 30 dagar också, det är lätt -1 kg bara där med tanke på hur mycket onyttigheter det kan bli när jag väl tappat greppet…

Jag har inte glömt mitt riktiga fokus, bloggens undertitel, att det riktiga jobbet inte är att gå ner i vikt utan att kunna äta normala mängder av allt utan ångest och hetsningar.

Så den utmaning fortsätter efter de här 30 godisfria dagarna.