tisdag 15 januari 2013

Aldrig tidsbestämda viktmål

En sak som aldrig funkat för mig är ”Nu ska jag gå ner 7 kg på 7 veckor!”. Seriöst. Aldrig funkat.

Varför?

Vet inte om min hjärna kanske sätter krokben för mig när det inte går som jag vill. Det vill säga när jag inte gått ner 3 kg efter 3 veckor, då blir jag besviken och något händer i huvudet. Väldigt lätt att trilla dit och känsloäta. Just bara för att jag är besviken. Så det är en stor fälla för mig att tidsbestämma viktmål.

Jag vet att jag vill gå ner 5 kg alltså men det får ta den tid det tar. Jättegärna snabbt, äter jag 1500-1800 kcal/dag så rasar jag ju. Men jag vet att det kommer komma 3000 kcal-dagar och perioder där jag inte orkar dieta alls utan äter mitt dagsbehov.

And so be it.

2 kommentarer:

  1. Ah, sådär är det för mig också. Motivationen försvinner såååå lätt. Men man får försöka blunda för den där vikten. Kanske helt strunta i att väga sig. Typ fokusera på att sköta sig istället för att gå ner i vikt. Så kollar man efter 10 veckor eller nåt, och vips har man gått ner massor. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller bara försöka strunta i sina förväntningar. Lättare sagt än gjort såklart. Men insikt skadar aldrig dvs inse att det inte kommer gå spikrakt nedåt och att det är okej ändå =)

      Radera