måndag 10 januari 2011

Bra resultat. Men...

1 januari: 68,1 kg

10 januari: 66,1 kg

-2 kg

Whaaat?! Alltså i vanliga fall har jag bra kroppskännedom och igår kändes det verkligen som att jag inte gått ner nånting alls sen förra veckan, kanske till och med gått upp några hekton. Så de här –1,2 kg på knappt en vecka kom som en total överraskning.

Analys:

- Har tränat mer kondition än styrka senaste veckorna dvs kan ha tappat muskler.

- Har fått i mig mycket koffein under helgen och det är vätskedrivande (har sprungit på toa stup i kvarten).

- Åt väldigt lite igår (1223 kcal) plus mycket träning och höll igång hela dan dvs stort energiminus dagen före vägdagen.

- Kläderna känns inte lösare.

Så den där 66:an är inte nödvändigtvis all good news för jag kan ha tappat muskelvikt pga ny träningsrutin och så tappad vattenvikt också. Så ingen smiley idag trots stor viktminskning. Känner mig mest förvirrad ärligt talat. Sitter ju i ryggmärgen att bli glad över stort minus på vågen, men jag kan inte låta bli att undra om det är ett bra vikttapp.

Borde börja mäta mig också… Men tycker det är svårt och jobbigt att få måttbandet på exakt samma ställe från gång till gång. Är inte alltid en poäng med mätning heller för magen kan vara mer eller mindre uppblåst beroende på vad jag käkat. Så generellt brukar jag gå efter hur kroppen känns och hur kläderna sitter.

Men ok jag ska vara glad över vikten, och försöka träna bättre när jag kör styrka dvs tänka aktivt på helt korrekt teknik och köra tyngre.

2 kommentarer:

 1. Tycker det låter sunt med dina funderingar och första veckan efter omstart ger väl en större viktminskning pga vätskeförlust?

  Att mäta sig är verkligen bra och ger svar på resultat av träningen, ffa då när man kanske inte går ner i vikt, men ändå minskar i mått. Så det tycker jag du ska börja med :)

  Muffinsen ser riktigt goda ut :p

  SvaraRadera
 2. Jo precis, det är absolut till största delen vattenvikt. Får försöka lokalisera måttbandet.
  Ska avnjuta en till muffin till kvällsfika strax :) Lätt bästa lchf-bakverket jag provat.

  SvaraRadera