måndag 27 december 2010

Var snäll mot dig själv efter julgoffandet

Men shit vad jag svullat alltså… Ok med goffande på julafton, men juldan, då var jag bara hemma och tog det lugnt, hade verkligen inte behövt äta så mycket. Och så igår också, nästan ännu mer käk! Tänkte att jag skulle ta nyttig dag igår och därför åt jag extra mycket på juldan, och sen hade jag väl fått smak på godsakerna och blev för sugen för att stå emot igår (klassisk fail suck)…

Men äh. Tre dagars ätande är ingen katastrof. Ska göra och tänka som jag skrev häromdan: när jag väl äter eller ätit – var glad! Tänk snälla och bra saker! Tänk inte att jag är dålig. Förutom att må bättre för stunden av att vara snäll mot mig själv så kommer det med snälla tankar att gå bättre att vara nyttig framöver. Jag tror absolut på att man misslyckas lättare om man trycker ner sig själv. Det leder aldrig till nåt bra.

Varför skulle jag få mer nyttigmotivation av att tala om för mig själv hur dålig jag varit i helgen?? Var är logiken i det?! Klart man blir matstörd och schizo i huvudet om man ena dan väljer att njuta av maten och nästa dag rackar ner på sig själv. Var jag alltså dum i huvudet igår men inte idag av nån anledning? Mm jättelogiskt. Jag var varken dum igår eller idag utan jag valde att äta. Det är faktiskt ett val jag gjort och det är bättre att stå för det, dagen efter också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar