måndag 25 april 2011

Fiskmiddag

Gräddig tomatfisksoppa, jättegott och lättlagat, min favoritsoppa som jag gjort flera gånger med recept från Matplatsen.

Smörgås med bregott, fancy surdegsbröd så klart, och en klick kaloriparty (äkta majonnäs).



Inte för att jag har nåt emot lättprodukter, men på sistone kör jag oftast fullfeta grejer som vispgrädde, smör, gräddost och äkta majonnäs. Lite olika anledningar bakom det.

1. Känns dumt att betala för mindre. De kostar ofta lika mycket men lättgrejer innehåller mer vatten och ibland mer tillsatser så att vattnet kan tillsättas (emulgeringsmedel). Man får mer mat per krona med vanliga produkter helt enkelt.

2. Tror att jag kompensationsäter om jag äter lättgrejer dvs tar mer om jag vet att det är en lättprodukt.

3. Känns som jag äter mer normalt med vanliga produkter dvs tänker inte att jag dietar; slipper duktigtänket som kan göra att jag vill unna mig saker på kvällen/helgen.

4. Och så klart: godare med fullfeta grejer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar