tisdag 21 december 2010

Godisångest är sånt slöseri, ät och VAR GLAD!

Helgen blev en mat- och godisfiesta. Det blev födelsedagsmiddag med tårta i lördags och sen ett till kalas på söndagen med rätt mycket godis också.

Bestämde mig för en sak för ett tag sen. Hetsätningsorgier får jag självklart ångest efter. Men en normal onyttig helg, den ska vara ångestfri. Snacka om dubbelmiss om jag käkar och sen dessutom får ångest efter. Så ska vi inte ha det. Käkar jag godsaker tänker jag åtminstone njuta av dem både under tiden jag äter och dagen efter också (typ ”åh vad gott det var med godis igår”).

Så ingen ångest alltså. Men botgöring blir det, jag vill ju gå ner i vikt fortfarande. Så eftersom det blev så mycket mat och godis i helgen så får jag snåla rejält nu under de här dagarna fram till jul. Ingen ångest, inget ”nu är det ändå kört och dessutom jul snart så jag kan lika gärna goffa”. Käkar jag massa extra ena dan så får jag äta mindre nästa dag, så är det bara.

...

Ovanstående skrev jag igår morse. Så har jag gjort som jag skrev, snålat rejält? Nja. Schizoäter. Åt lite under dagen igår för att sen äta godis och glass på kvällen. Åt inget under dagen idag (inget alls fram till halv fyra), nu har jag ätit nåt hekto godis och lite middag (macka med guacamole). Ingen lust att väga mig men en kvalificerad gissning är samma vikt som förra veckan. Känns rätt bra i kroppen i alla fall, så om jag nu skulle väga mer än vad jag tror så kan jag åtminstone vara lyckligt ovetande om det ett tag till =)

2 kommentarer:

 1. Jag har haft mycket ångest i mitt liv men aldrig när det gäller mat, kanske därför jag alltid vägt mycket och fortfarande gör :) Jag hoppas du får bukt med det, men jag vet att det tar tid, men du är ju medveten. Då år det alltid lättare!

  SV:Jo det är nog resan ner till Östergötland i morgon&torsdag som distraherar mig.
  Men tanken är att köra ett träningspass innan jag sätter mig på tåget, blir nog bra, när jag har en 12h resa framför mig :) i sittplats!

  SvaraRadera
 2. Jag å andra sidan har mestadels förskonats från annan typ av ångest än just matrelaterad (vet iofs inte om det är bra eller dåligt egentligen)...

  Såg din 6 tim försening, damn alltså vad irriterande.

  SvaraRadera