måndag 29 november 2010

Bra helg (tror jag, får se imorgon)

Dilemmat om dessert på julfesten löste sig själv; tog fel på tiden så jag missade festen snopet nog. Men jag slapp i alla fall sockerdilemmat, alltid nåt. Helgens utsvävning blev ett halvt paket hallon med vispad grädde (ca 450 kcal kostade det kalaset). Det är ju skapligt onyttigt det med, men det är i alla fall inte socker och i övrigt skötte jag maten bra. Får se vad vågen visar imorgon. Är alltid rädd för att ha gått upp över helgen. Även om jag skött mig så äter jag mer på helgen än på vardagar. På vardagar har jag en bra rutin där ganska lätt kan hålla 1200-1500 kcal. Så ser inte helgerna ut. Och tur det för jag älskar att äta! Men jag hoppas att ekvationen går ihop, alltså energiminus som resultat. Viktfuskar lite genom att väga mig på tisdagar och äta så lite som jag kan på måndagar… Håller tummarna för att jag fått behålla 66:an!

Några ord om motionen förra veckan: fem pass och tre lunchpromenader (á 40 minuter, brukar ta 35 minuter men nu med all snö så tar det längre tid). Det är jätteskönt att komma ut mitt på dagen och få lite frisk luft och förhoppningsvis sol. Men blev bara tre promenader, i tisdags och onsdags förra veckan var det ju gråslaskig snöstorm ute så då orkade jag verkligen inte pallra mig ut. Bra motionerat ändå.

Förresten så är det ju sockerfri dag nr 15 idag! Har knappt tänkt på det. Faktiskt känns det rätt självklart att inte äta godis och jag tror inte ens jag varit sugen i helgen. Var i och för sig sugen på nånting i söndags kväll fast inte direkt godis, och det blev alltså hallon med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar