måndag 25 oktober 2010

Ångestframkallande

Hatar att vakna med det där ångesthugget i magen morgonen efter en hetsning. Hetsa=hetsäta, för er friska och glada som inte kan vokabulären. Eller hetsa är inte direkt rätt ord. Trycker inte i mig massa mat så fort som möjligt. Äter långsam och njuter av det jag äter (till en början). Men kan inte sluta. När jag väl ätit en onyttig sak så blir det nästan alltid flera. Till slut (som igår kväll) är det inte direkt gott, jag bara äter ändå för det är ju redan kört.

Det är det tänket jag vill ha bort. Normala människor slutar äta när de är mätta och äter inte bara för att de ”får”. Jag är ju medveten om att jag vill gå ner i vikt. Så varför i hela friden goffar jag i mig 3000 kcal på en kväll? Det är så idiotiskt. Därför blir jag så ledsen och besviken, och vaknar med maghugg och depp dagen efter.

För att kompensera blev det räkna kalorier idag. Gör det ibland dvs väger allt jag äter och räknar ut energin, idag blev det 1148 kcal. Har stillasittande heltidsjobb men tränar mycket. Idag blev det en timmes core. Tack och lov har jag inte fuckat upp träningen för mig, dvs jag tränar inte främst för att bränna kalorier utan för att det är roligt. Men har gjort så förut, stått på crosstrainer i två timmar bara för att bränna. Det var när jag hetsade som värst ca tre år sen. Snacka om hjärnbefriat beteende. Äta 5000 kcal, stå på maskinen i 2 tim varje dag flera dar i rad för att kompensera. Suck... Är glad att jag iaf inte håller på så längre.

Ja hur som helst. Ätit rätt lite idag. Känns bra. Men det är en nödlösning för att hålla vikten nere. Problemet sitter ju i skallen och det är det jag måste försöka lösa. Tar väl en dag i taget. Målet varje dag är att äta regelbundet och för att jag är hungrig. Inte belöningsäta, mysighetsäta, ledsenäta osv. Klarat det idag iaf, alltid nåt.

Hur fan fixar man klockan därnere då? Förra inlägget skrev jag ju strax före kl 07 imorse, inte kl 21:55 som det står nu.

EDIT: klockan fixad haha! Är inte total teknik-analfabet iaf. Kan lägga in bilder nu också, kolla nästa inlägg sen =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar