måndag 28 mars 2011

LCHF-cupcakes á la morotskaka

Muffinsbak i helgen. Sockerfritt så klart, lchf till och med. Men seriöst, går det att riva morötter utan att skada ett finger eller nån knoge i processen?! Mandeln kan bara malas direkt, behöver inte skållas och skalas. Å så får man kolla att lättströet tål värme. Sen är det bara köra.




LCHF-cupcakes á la morotskaka
12 st

Muffins:
3 ägg
4 dl mandelmjöl
1,25 dl gräddfil
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
1 dl lättströ
3 dl finrivna morötter
60 g smör

Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar ihop övriga ingredienser till en smet. Tillsätt det smälta smöret sist. Klicka ut smeten i bakformar ca en halv dl smet per form. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 20 minuter.

Frosting:
200 g färskost typ philadelphia
50 g rumsvarmt smör
0,5-1 dl lättströ
1 tsk pressad lime
apelsinskal

Vispa ihop färskost, smör och sötningsmedel. Rör i limejuice. Spritsa ut på de kalla muffinsarna. Dekorera med apelsinskal.




Goda! Mer nötiga än brödiga men söta och goda. Ännu godare efter en eller två dar i kylen.