måndag 14 januari 2013

Alltid nåt

1 januari: 70,5 kg

14 januari: 68,6 kg

-1,9 kg


Det får man väl säga är mycket bra. Men som jag skrev förut så är det värt ingenting om det inte är en hållbar minskning och jag blir mycket gladare för -2 kg på en månad än -1,9 kg på två veckor.
Men jag ska erkänna att det vid första anblicken var surt att se siffrorna på vågen som innebar att jag bara gått ner 0,4 kg sen förra vägningen över en vecka sen. Ansträngt mig lika mycket eller mer jämfört med första veckan och då gick jag ner 1,5 kg på fem dagar. Men det är inget konstigt alls, brukar rasa i början för att sen sakta ner.



Känns på kroppen och kläderna att jag gått ner lite så jag hoppas att det mestadels är fett som försvunnit. Har lagt till ett till pass (så tränar totalt 3 pass eller 2,5 timme), hoppas det kommer gå bra att fortsätta med det, och ökat vikterna. Gått bra med lunchpromenader också. Blivit i alla fall 3-4 st under vardagarna (de gånger det inte blivit av måste jag skylla på möten som legat över lunchen).

Ska verkligen försöka äta bättre nu. Har lagt för mycket energi på sötsaker och därför gått hungrig för mycket. Tänkte öka på maten lite mer också och hålla runt 1700 kcal/dag. Tror inte jag skulle orka hålla på så länge om jag fortsatte med 1500-dagar. Det är inte hållbart att ofta känna att jag dietar. Bästa "dieten" är att känna att man inte gör nåt särskilt utan bara äter god mat och är mätt.

Det jag gör nu är alltså 100% DIET och bara en variant av quick fix som jag kör nu när jag har hög motivation till att gå ner. Det största jobbet är verkligen inte detta, att gå ner i vikt genom att räkna kalorier, utan det största jobbet är att hålla min vikt stabil. Jobbet kommer sen, med att inte välja att äta massor när jag haft en jobbig dag eller när jag vill belöna mig eller när något ska firas.
Framför allt, min största dumhet som jag gjort oräkneliga gånger, så ska jag sluta med detta:

”JAG SKA BARA ÄTA UPP DET HÄR SÅ HAR JAG INGET ONYTTIGT HEMMA SEN”

Det där är min största praktidioti och viktfälla. Nystarter med nyttigheter brukar föregås av att jag bara ska äta upp den sista glassen, chokladen och kakorna jag har hemma. Sen ska jag inte köpa något nytt och så har jag inget hemma som kan fresta mig. Det är så tankarna går.

Det här är vad som händer:
Jag är nyttig i max ett par veckor. Sen utan att direkt veta hur det går till eller utan att tänka efter så köper jag hem något onyttigt och äter det. Och sådär kan jag hålla på hur många gånger som helst, konstant till och med. Så det är verkligen helt onödigt att göra en sån där puckad rensning.