söndag 22 maj 2011

Väck med ångest

1 januari: 68,1 kg

22 maj: 63,6 kg

-4,5 kg

Trots kalas med mera med massa ätning och mindre träning så är 63:an kvar :) Blir mer och mer inne på att ju mindre jag tänker på vikt&mat desto lättare går det att hålla vikten. Ingen hetsning på länge nu.

Söndag idag! Min svåraste dag att hålla hetsfri i vanliga fall. Men jag tänker inte hetsa idag! Kör sockerfritt också, brukar vara lättare att hålla sig borta från hetsning då också. Men mest är det skallen och attityden det hänger på.

En annan viktig grej som jag insett: om jag misslyckas så ska jag inte ångesta, ska inte trycka ner mig själv. Varför ska man göra det liksom, vad är det bra för? Motiverande så man lättare håller sig på banan nästa gång? Vet inte hur det är med er, men för mig har det inte funkat i alla fall. Om jag trillar dit så tänker jag tänka "vad gott det var med glass!". Har ju inte funkat förut att ha ångest, så varför inte testa att vara glad och uppskatta det goda. Visst kanske inte så smart att äta godsaker om man vill gå ner i vikt. Men ätet är ätet, och frågan är varför välja ångest istället för en neutral attityd. Som normala icke-ätstörda människor.

Okej nu ska jag sluta föreläsa för mig själv och prova lite sommarkläder :)