Muffinsbak i helgen. Sockerfritt så klart, lchf till och med. Men seriöst, går det att riva morötter utan att skada ett finger eller nån knoge i processen?! Mandeln kan bara malas direkt, behöver inte skållas och skalas. Å så får man kolla att lättströet tål värme. Sen är det bara köra.
LCHF-cupcakes á la morotskaka
12 st
Muffins:
3 ägg
4 dl mandelmjöl
1,25 dl gräddfil
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
1 dl lättströ
3 dl finrivna morötter
60 g smör
Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar ihop övriga ingredienser till en smet. Tillsätt det smälta smöret sist. Klicka ut smeten i bakformar ca en halv dl smet per form. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 20 minuter.
Frosting:
200 g färskost typ philadelphia
50 g rumsvarmt smör
0,5-1 dl lättströ
1 tsk pressad lime
apelsinskal
Vispa ihop färskost, smör och sötningsmedel. Rör i limejuice. Spritsa ut på de kalla muffinsarna. Dekorera med apelsinskal.
Goda! Mer nötiga än brödiga men söta och goda. Ännu godare efter en eller två dar i kylen.
vad kul med lchf-recept, är inne i en stenhård period nu eftersom jag behöver bli av med några kilon...
SvaraRaderaälskar verkligen sparris! :D
SvaraRaderaGott :)
SvaraRaderaKarin: Brukar bli lite testbak av lchf-grejer när jag kör sockerfritt.
SvaraRaderaLängtar efter den svenska sparrisen, dina såg jättefina ut!
Jepp dessa cupcakes blev riktigt lyckade :)