torsdag 12 maj 2011

Försöka bli mindre viktfixerad

Har ju sluppit den värsta matfixeringen (förutom några söndagsåterfall) senaste tiden. Men ska jag vara ärlig med mig själv så är viktbiten rätt känslig fortfarande. Funderar ofta på att väga mig men vågar inte för jag är rädd för siffrorna. Åkte på en förkylning och har inte kunnat träna, blev visserligen lite deppad och tappade matlusten lite smått under samma period så det kanske jämnade ut sig. Men svårt att veta om det verkligen jämnade ut sig.

Över en vecka sen jag vägde mig sist. Är en sån som lätt går upp 2 kg på kort tid. Tänk om jag väger 65-nånting nu… Har inte vågat slarva med maten genom att äta för lite och riskera att förlänga förkylningen, så jag har tänkt på att äta ordentligt. Och inte tränat. Känner mig inte så slim så jag har säkert gått upp. Fan alltså.

Ta en sockerfri månad kanske? 16 maj till 16 juni skulle funka bra datummässigt (försöker undvika lägga sockerfria perioder när jag vet att nån fyller år etc). Okej kanske.

Men jag lovar mig själv att försöka bli mindre viktfixerad. Tänka positiva tankar som att det inte alls är farligt att pendla några kilon, att jag är en bra person även om jag inte väger min drömvikt, att jag är värd att må bra, att det är idiotiskt att låta vikten styra mitt välmående.